7 August 2006

28. 7. 06, iz Whanganui v Wellington

Kot sem že omenil, v mestu duhov, kot smo poimenovali Whanganui, nismo imeli kaj veliko početi, zato smo jo »naglihali« proti Wellingtonu. Med vožnjo smo ugotovili, da so v Lonely planet pozabili omeniti, ko so napisali, da je Whanganui »historical town« zgodovinski zaradi starejših ljudi in ne, ker bi bile zgradbe stare. Ljudi, starih manj kot 60, enostavno nismo srečali. 

Do Wellingtona je bilo približno dve uri vožnje, vendar pa smo naredili krajši postanek in si privoščili kosilo v Subway-u. Ko smo prispeli v Wellington je sprva bilo malce zmede z vožnjo in orientacijo, vendar smo z družnimi močmi uspeli. Jaz sem vozil, Gerard in Gareth pa sta bila navigatorja. Najnujnejša naloga je bila poiskati hostel. Prvi s seznama je bil čez popoldne zaprt, drugi je bil poln, tretji ni imel parkirnih mest, pri četrtem pa je vse »štimalo«. Sicer hostel ni bil preveč domač in prijeten, saj je deloval bolj kot hotel in precej neosebno, res pa je, da bolj v strogem centru mesta že skoraj ne bi mogel biti. Avto pa smo sicer za skromno plačilo 15 dolarjev na dan lahko parkirali v garažni hiši.
 
Naredili smo manjši orientacijski sprehod po mestu, se srečali s Sarah – Nemko, ki bo skupaj z Garethom in mano šla na južni otok, nato pa je padla odločitev, da je treba preizkusiti vsaj nekaj pubov, ki jih vsi priporočajo. Z Garethom sva oba na budget-u, zato sva sklenila, da greva najprej v supermarket in kupiva nekaj vina, ga spijeva v hostlu, nato pa odpeketava na pivo v gostilno. Za 18 dolarjev sva kupila 3 litrsko škatlo vina, kar je bilo najceneje, kar so imeli, nato pa še coca-colo, s katero bova malce izboljšala vino. Gareth se je precej čudil ideji vina s cocacolo, saj tega v Angliji oz. Walesu nikoli ne pijejo. Kakorkoli že, vino je bilo na koncu tako »nagravžno«, da ga enostavno nisva mogla spraviti v sebe, zato smo raje kar odšli na pivo v enega izmed pubov v ulici, ki je znana po samih gostilnah, pubih in diskotekah.
 
Večer na žalost ni bil nič posebnega in bolj kot ne neslavno smo ob dveh zjutraj zaključili in se vrnili v hostel.
 


Whanganui river


Gerard, Gareth in jaz
 

0 kometarjev:

About This Blog

About This Blog

  © Free Blogger Templates Spain by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP