3 September 2006

1. 9. 06, Robe – Adelaide

Iz Robe smo se peljali skozi Kingston, si na obali Long beach ogledali nekaj nenavadnih granitnih skal vkopanih v pesek, nato pa opravili 40 kilometrov poti po makadamski cesti, ki vodi skozi Coorong national park. Večkrat smo se ustavili in si ogledovali naravo ter njene prebivalce. Zopet smo naleteli na nekaj emujev, se spoznali z zanimivim črnim kuščarjem in videli celo mogočnega orla, kako je s svojimi ogromnimi krili, katerih razpon meri 2 in pol metra, letal nad pokrajino in lovil svoje kosilo. Opravili pa smo tudi manjši sprehod do obale, za kar je bilo treba pustiti obutev na avtobusu in se bos podati čez nekaj peščenih sipin.

Na koncu parka smo opravili še postanek pri nekem lokalnem Aboridžinu, ki nam je pripravil krajše predavanje o lokalnem plemenu, ki je nekoč živelo tam, za kosilo pa nam je v svoji restavraciji oz. manjšem turističnem centru pripravil kosilo. Riba in nekaj kengurujevega mesa, za kar pa ne bi mogel trditi, da je kaj izjemno okusnega. Malce podobno govedini, vendar s čudnim kiselkastim priokusom.

Pot smo nadaljevali mimo nekaj zanimivih jezer, katerih voda je vijolično obarvana. Bakterije in alge v njih, ter slana voda skupaj povzročajo kemično reakcijo, ki vsrka nekatere spektre svetlobe in povzroči, da voda izgleda vijolično.

Prečkali smo najdaljšo reko v Avstraliji – River Murray, nato pa se skozi Adelaide hills, ki so posejani z vinogradi in sadovnjaki pripeljali v največje mesto in prestolnico South Australia Adelaide.


Skale naj bi menda spominjale na kite...ne vem če je temu res tako.


Sredi slanega jezera, oziroma sredi tistega, kar je od jezera ostalo.


Vijolično jezero (na žalost fotografija ni najboljša)

0 kometarjev:

About This Blog

About This Blog

  © Free Blogger Templates Spain by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP