7 September 2008

Nekje je treba začet...

Skoraj 14 dni že ista pesem. Usedem se za računalnik z namenom, da bom nekaj napisal, pa potem izpod tipk ne pride nič pametnega. Ampak, nekje je treba začet. Pa začnimo na začetku...
Svoj stari blog (http://vasko.blogsome.com) sem preselil v novi dom na googleov blogger, ki je tako avtorju kot tudi bralcem prijaznejši. Upam, da bom le uspel zmigat svojo leno rit vsaj vsakih par dni in torej v približno uglednih intervalih kaj napisati in objaviti kakšno fotko. Zakaj sem zpet usposobil celotno zadevo?
Zato ker upam, da bom zopet imel o čem pisati in da bodo vsaj tu ali tam koga stvari, ki jih bom napisal, zanimale. Začasno, natančneje za 9 mesecev sem zamenjal domovanje in se preselil na Islandijo. V okviru Erasmus izmenjave sem se odločil, da 3. letnik na Fakulteti za družbene vede opravljam na Islandiji, na University of Iceland. Kako bo zadeva potekala? Bomo videli! Skušal bom kaj napisati o samem študiju (mogoče se kdo naslednje leto celo odpravi sem na sever, sredi Atlantika, in mu bodo prav prišle kakšne informacije iz prve roke, letos sem namreč edini Slovenec tukaj), trudil pa se bom tudi tu in tam napisati tudi par besed o življenju tukaj in o Islandiji, ki naj bi se ponašala s čudovito naravo.
Pa še en razlog je, zakaj blog. Nočem vam obremenjevati elektronskih nabiralnikov in vam pošiljati emajle, ker niti približno ne vem, koga dogajanje tu v deželi ognja in ledu zanima. Zato je plan takšen: na desni strani bloga lahko najdete RSS feed, preko katerega se lahko "naročite" na blog in vedno, ko bom kaj novega objavil, boste ustrezno obveščeni. Priskrbeti si morate le RSS reader. Priporočam kar Googleov reader, ki ga lahko uporabljate vsi, ki imate odprt gmailov račun. Vsi tisti, ki ga nimate, si ga lahko brezplačno ustvarite. Najdete pa ga na sledeči povezavi: http://www.google.com/reader.
Toliko za začetek, kakšna bolj konkretna objava pa sledi (mislim da) v kratkem.

Vasja

Pa še ena slikca za pokušino. Znamenita cerkev v centru Reykjavika.

4 kometarjev:

klko 14 September 2008 at 13:16  

ok, fajn tole - bom(o) z veseljem prebral kako pa kaj s tabo.

lep pozdrav iz slovenije!

p.s.: dej ne tolk tega googla reklamirat ;)

Matic Bitenc 14 September 2008 at 13:29  

Lepo da boš pisal tudi ko ti bodo členki zaradi mrazu škripali ko boš pritiskal tipke na tipkovnici. ;)

Drugače pa priporočam te brezplačne RSS bralce, za vse ki imate raje udobje namiznih aplikacij ali pa se bojite Googlove hegemonije. ;)

http://www.newsgator.com/Individuals/Default.aspx

Unknown 14 September 2008 at 22:48  

Haha, buse mate pa zgleda na prvi (oddaljen) pogled enake kot pri nas:)

Aleksej 15 September 2008 at 13:33  

Vasko!

Kako pa kej volitve? A boš kej volu? Čene nisi taprav vol!

About This Blog

About This Blog

  © Free Blogger Templates Spain by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP