7 August 2006

1. 8. 06, Nelson

Treba je bilo vstati zgodaj in se spraviti h popravilu avtomobila. Z Garethom, ki ga je prav veselje imeti ob sebi, ko se pojavijo težave, saj namreč pravi, da vse to sodi h potovanju in je le dogodivščina več, sva se odpravila do trgovine, kupila kable, za zaganjanje avtomobila, malo »šmirglpapirja« in nepogrešljivi WD40.  

Sklenila sva, da velja najprej le dobro očistiti kontakte na akumulatorju. V hostlu sva nato naletela še na zelo ustrežljivega možakarja, ki je imel vse potrebno orodje in je na koncu pravzaprav opravil večino dela. Akumulator smo vzeli ven, vse dobo prečistili in ga priključili nazaj. Robert je parkiral svoj avto zraven mojega, tako da smo jih lahko zvezali s kablom in po parih minutah je Mazda zopet delovala.
 
Mislim pa tudi, da smo odkrili srž naše težave. Takoj ko se je akumulator malce napolnil, je začel delovati ventilator, ki hladi motor, kljub temu, da je bil le-ta še čisto ohlajen in sploh ni bil prižgan. Najverjetneje je ventilator delal, dokler ni popolnoma spraznil akumulatorja. Problem smo začasno rešili tako, da smo ventilator enostavno odklopili, ko pa se je treba kam odpeljati, pa ventilator priključimo nazaj.
 
Mogoče pa se bomo še vedno ustavili pri kakšnem mehaniku, če bo lahko kaj storil glede ventilatorja. Akumulator in vse ostalo pa upam, da bo sedaj delovalo.
 
Zaradi tega nepredvidenega zapleta je bilo treba bivanje v Nelsonu podaljšati še za en dan. Jaz trenutno koristim moj čas tako, da malo obnavljam blog, ostali pa so šli na krajši sprehod po mestu. Kaj veliko danes tako ali tako ne bomo počeli, definitivno pa jutri že ob zori krenemo naprej proti jugu.
 

0 kometarjev:

About This Blog

About This Blog

  © Free Blogger Templates Spain by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP