7 August 2006

2. 8. 06, iz Nelson-a v Greymouth

Sicer ni bilo ob zori, tudi kaj posebej zgodaj ne, vendar smo vseeno krenili naprej. Z Lauren in Robom smo se dobro ujeli in brez obotavljanja smo sklenili, da potovanje nadaljujemo skupaj. Cilj dneva je bilo mesto Greymouth, vendar pa smo mi trije (Sarah, Gareth in jaz) ubrali malce daljšo pot kot ostala dva člana ekipe. Peljali smo se skozi sotesko Buller, se ustavili in plačali 5 dolarjev (preveč), da smo se lahko sprehodili po menda najdaljšem visečem mostu v NZ, kar pa ni bilo nič posebnega. 

Pot nas je nato vodila do kolonije tjulnov ob obali tasmanskega morja. Cel dan je po malem deževalo, zato se nismo veliko zadrževali zunaj avta in časa za občudovanje pokrajine in tjulnov ni bilo prav veliko, kljub temu pa je bila pot, po kateri smo se peljali do Greymouth-a čudovita. Škoda le, da je bila vidljivost zelo slaba. Ustavili smo se še v Punakaiki parku, kjer si vsi turisti ogledajo/ogledamo Pancake rocks. Morje je preoblikovalo visoko klifno obalo v zanimive skulpture. Če ne bi močno lilo, bi si zanimivosti najbrž ogledovali precej dlje časa, tako pa smo skoraj tekli skozi in na hitro naredili nekaj fotografij, ki pa zaradi hitenja niso preveč dobre.
 
V Greymouth smo prispeli kar nekaj ur za Lauren in Rob-om, ki sta med tem že rezervirala ogled lokalne pivovarne. Komaj smo uspeli znositi stvari iz avta v sobo, ko je že prišel po nas kombi in nas odpeljal do pivovarne.
 
Sprehodili smo se skozi tovarno, si ogledali cel postopek varjenja piva, na koncu pa smo lahko, kot se spodobi za vsak ogled pivovarne, po milji volji preizkušali vse vrste piva, ki jih pridelujejo. Spet je prišel kombi in nas za konec odpeljal še v restavracijo/nočni klub, kjer smo povečerjali v all you can eat bife-ju in dobili še vsak eno pivo. Vse skupaj pa je stalo 20 dolarjev in ni treba posebej omenjati, da smo dobro izkoristili vložen denar :). Hvalabogu, da ni vsak večer takšen, saj bi si človek neverjetno hitro nabral kilograme.
 
Domov smo odšli nekaj pred polnočjo, le Gareth je ostal in prišel v hostel šele proti jutru. Kdaj in kako še nismo uspeli ugotoviti.


Menda najdaljši viseči most v NZ, ki pa ni nič kaj impresiven


Tjulni v naravnem okolju


Območje je polno tjulnov


Pancake rocks - ime zaradi izgleda skal - kot palačinke, naložene ena vrh druge.


V pivovarni...

0 kometarjev:

About This Blog

About This Blog

  © Free Blogger Templates Spain by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP