7 August 2006

5. 8. 06, Franz Josef - Ta Anau

Odločili smo se, da se nadaljujemo vsaj do Wanake ali Queenstown-a. Dan je bil izjemen. Modro nebo in prelepa pokrajina. Večjih mest ali naselij na poti ni bilo, vendar smo se kljub temu veliko ustavljali in občudovali gore, reke in jezera.  

Končno smo prešli v popolnoma gorsko alpski predel in jaz sem se počutil kot doma. Rastlinje in vožnja po levi sta sicer malce skazila podobo Slovenije, drugače pa je bilo na las podobno Gorenjski.
 
Najčudovitejši del poti je zame bila vožnja ob jezeru Wanaka, ob katerem so se v ozadju dvigale s snegom pokrite gore.
 
Ustavili smo se v mestu Wanaka, ki je majhno mesto, vendar pa precej živo v zimskem času, saj je izhodišče do bližnjih smučišč. Malce smo si napolnili želodce, Gareth pa se je srečal z dvema prijateljema iz Wales-a, ki jih pozna že od otroštva in je zato bil precej navdušen, kar pa si ni težko predstavljati, saj je namreč od doma že več kot dve leti in nima veliko priložnosti videti domače ljudi.
 
Skovali smo tudi plan za naprej. Padla je odločitev, da nadaljujemo z vožnjo do Te Anau in si naslednji dan ogledamo Milford sound, nato pa se vrnemo in si ogledamo Queenstown, v Wanaki pa ostanemo par dni in končno gremo tudi bordat. Robert ima kupon, s katerim ob nakupu ene smučarske karte dobi drugo zastonj, vendar pa ga ne more koristiti čez vikend, mi pa smo bili tam ravno na soboto, zato je bil takšen urnik najprimernejša rešitev.
 
Končali smo po planu, v mestu Te Anau, kamor smo prispeli precej pozno in komaj še ujeli hostel.
 
Ustavljanje ob poti




Jezero in gore (Jaz pa pojdem...na Gorenjsko...)

 

0 kometarjev:

About This Blog

About This Blog

  © Free Blogger Templates Spain by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP